Shopping cart
0kr

MÅLTIDSERSÄTTNING – HUR FUNGERAR DET

Måltidsersättning för att gå ner i vikt eller bara en shake som mellanmål?

När skall man använda måltidsersättning och hur fungerar det? När bör man istället använda ett vanligt proteinpulver med högre proteininnehåll?

Den första frågan du bör ställa dig är vilket är ditt mål! Är det att gå ner i vikt eller att öka muskelmassan? Måltidsersättning är ett bra alternativ för dig som vill gå ner i vikt och som vill se resultat snabbt, i kombination med träning uppnås så klart den bästa effekten.

Naturliga råvaror med högt proteininnehåll är tex ägg, fisk, kyckling, kvarg, baljväxter. Fast föda mättar bra men det räcker inte att bara äta en massa protein om du vill öka muskelmassan, du måste träna också!

Om proteinpulver

Proteinpulver har ju en positiv fördel med högt proteininnehåll per gram och är billigt, fast föda är dock alltid att föredra så proteinpulver skall ses som ett komplement.

Tränar du både ofta och med mycket styrketräning kan det alltså vara bra att ta en proteinshake direkt efter dina pass. Men för de flesta av oss är det långt ifrån nödvändigt.
– Särskilt om du vill gå ner i vikt. Då bör du snarare vara medveten om att en proteinshake efter passet innebär att du dricker upp alla de kalorier som du kämpat hårt för att bli av med. Så håll koll på kaloriintaget, det är där det kommer avgöras hur just din viktminskning/viktökning kommer påverkas!

Hur fungerar måltidsersättning?

Måltidsersättare kan vara tex pulver/ soppor, proteinbars eller i andra liknande former. Måltidsersättning är ett näringspreparat som innehåller alla de näringsämnen som kroppen behöver men med lågt innehåll av kalorier(kalorier eller kcal som det också benämns är ett sätt att mäta matens innehåll av energi).

Med måltidsersättningen byter du ut måltid eller måltider och tillför då kroppen färre kalorier än du normalt skulle intagit. Om du tex normalt äter 2100 kalorier per dag(medel för kvinnor i Sverige 31-60 år/män 2600 kalorier per dag).* Tar du istället 8 skopor måltidsersättning per dag når du 976 kalorier, Livsmedelsverkets rekommendation är att nå över 800 kalorier per dag totalt sett för all föda!

Får du i dig färre kalorier än du förbränner tex om du är kvinna och normalt är 2100 kalorier per dag men du äter 976 kalorier per dag, då går du ner i vikt. Ju större skillnad mellan ditt normala intag och ditt verkliga intag desto snabbare resultat.

*Källa Livsmedelsverket https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/energi-kalorier

måltidsersättning köper du här
Köp måltidsersättning här
Blogg om viktminskning Kost

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous reading
NYTTIGA BELGISKA PROTEINVÅFFLOR
Next reading
LJUVLIG SNICKERS SHAKE