NYTTIGA BELGISKA PROTEINVÅFFLOR
Recept på goda och nyttiga Proteinvåfflor
Ingredienser:
0,5 dl majsstärkelse (typ Majsena)
0,75 dl Staygood Proteinpancake & Waffle Mix Toffee eller liknande produkt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 msk kokosflingor (valfritt)
1 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk om du inte har laktosintolerans
1 ägg
0,5 msk olivolja
Tillagning Proteinvåfflor:
För att inte våfflorna skall fastna använder vi ett belgiskt våffeljärn med teflonbeläggning. Med den Belgiska modellen får våfflorna mer höjd och fluffighet än med ett vanligt våffeljärn. Använd olivolja att pensla på för att det skall bli extra lätt att få våfflan att släppa från järnet.
Rör ihop majsmjöl, proteinpulver och bakpulver med salt och kokos. Häll i kall mjölk, ägg och olja under omrörning. Vispa ihop ordentligt! Grädda i smort våffeljärn. Vispa smeten igen innan du häller i en ny våffla.
Förslag servera gärna våfflorna med tex banan, lågkalori jordgubbssås, hallon eller björnbär, vispgrädde eller kokosgrädde.
Köp mix för proteinvåfflor och proteinpannkakor här! https://staygood.se/produkt-kategori/proteinpannkakor/