Shopping cart
0kr

BANANPANNKAKA

bananpannkaka

Bananpannkaka

Godast recept på Bananpannkaka finner du här på vår blogg för nyttiga recept. Receptet är enkelt så det går snabbt att tillaga, bananpannkaka är dessutom ett gott och nyttigt komplement till övriga måltider om du tex vill gå ner i vikt snabbt eller använda som komplement till din träning.

Receptet på bananpannkaka fungerar både på mogna och omogna banner, det är dock enklast att använda mogna då de fördelas snabbast i smeten. Som ett tillval har vi valt ett proteinpulver från måltidsersättningen Skinnyshake, det är valfritt men det gör att måltiden får ett högre proteininnehåll vilket gynnar muskeltillväxten.

Recept på god bananpannkaka

Bananpannkakan blir om man så önskar extra proteinrik genom att tillsätta extra protein, bara lite proteinpulver som behövs så är det klart. Men det går naturligtvis bra utan och de blir minst sagt lika goda!

Ingredienser:

1 banan

2 ägg

1 dl mjölk eller vatten

1 skopa proteinpulver tex vår måltidsersättning SkinnyShake: 

Gör så här:

Mosa bananen med en gaffel i en skål och tillsätt äggen. Häll i vatten eller mjölk, rör runt med en visp tills det blir en jämn och kladdig smet.

Klicka ut smeten i stekpannan till små plättar. Gör dem inte för tjocka, då blir de svåra att få genomstekta.

Vi upplever att det blir bäst med tunna plättar. Använd svag värme och stek på båda sidor genom att vända plättarna när de stelnat lite!

För extra smak kan du om så önskas lägga i lite kokosflingor/kakao eller vaniljsocker.

Tillbehör till bananpannkakor:

Eventuellt vill du ha något gott och nyttigt till dina bananpannkakor. Då kan bär/turkisk yoghurt/keso/kesella/kvarg/mango/jordnötssmör/proteinglass/proteinpudding vara ett bra komplement.

Bara fantasin sätter gränser för hur goda dina Bananpannkakor skall bli!

Blogg om hälsokost Kost Nyttiga recept

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous reading
Bra tips för viktminskning nr1
Next reading
Nyttiga Pannkakor