Shopping cart
0kr

Proteinpulver

proteinpulver

proteinpulver

Proteinpulver för dig som tränar, vill behålla muskelmassan eller gå ner i vikt!

Många tror att Proteinpulver är viktigt för att kunna bli stor och stark, det är förvisso sant att protein är byggstenen som krävs för att växa men det finns ju proteinkällor i vanlig mat du kan använda också. Fast för dom flesta av oss finns det helt enkelt inte tid och fantasi att tillreda proteinrik mat som kan ge oss den nivå av protein som krävs för att bygga muskler i tillräcklig omfattning. Då är proteinpulver en billig och snabb lösning. Lite pulver och en shaker samt vätska, så har du ett bra proteinrikt mål i din hand!

Protein är kroppens byggstenar!

Protein består av 22 olika aminosyror och bygger upp kroppens alla viktiga celler, protein kallas därför kroppens byggstenar. Proteinpulver är det kosttillskott vi i Sverige som tränar använder absolut mest. På marknaden finns mängder av varianter i vassle, kasein eller soya. Vi själva apå staygood använde vår egen SkinnyShake som proteinkälla, den är även en riktig kick att ta inför träningen. Typ 1 timma innan kan du göra din shake och få upp blodsockret samt fylla på depåerna lite. Du kan köpa SkinnyShake här: https://staygood.se/produkt-kategori/maltidsersattning/

Proteinpulver på Vasssle, Kasein?

Proteinpulver är ett pulver framställt genom spjälkning i antingen naturliga ingredienser eller kemiskt blandat. Det finns många varianter på proteinpulver, vi i Sverige använder oftast den variant som är tillverkad på vassle. Vasslepulver heter på engelska Whey därför är många av produkterna döpta till Whey Protein osv. Vassleproteinet utvinns ur kornas mjölk och utgör ungefär en femtedel av proteinet i mjölken, övriga delar i proteinet hos mjölken är det så kallade Kaseinet. Vasslet utvinns genom osttillverkning, det är helt enkelt en restprodukt som man får fram efter att man blandas med löpe.

Löpet skiljer separerar kaseinet och mjölkfettet från vasslet. Vasslet kan man sedan efter det filtrera och torka för att uppnå olika halter av protein.

Proteinpulver av Soya

Proteinpulver av Soya som bas blir allt vanligare i handeln. Hos oss på StayGood erbjuder vi måltidsersättningen och proteinpulvret SkinnyShake. Som komplement och till dem som är allergiska mot mjölk/ laktosintoleranta eller vill ha glutenfritt proteinpulver erbjuds Soya. Proteinpulver på Soya är ju även lämpligt om man av etiska skäl inte vill köpa produkter som framställt av djurriket, om man är så kallad vegan. Proteinpulver på Soya är dessutom både billigt och välsmakande så ett fullgott alternativ till Kasein och Vassle.

 

 

Blogg om hälsokost
Tidigare artikel
Nyttigaste chokladbollarna
Nästa artikel
Test av Skinnyshake på Moa Örnbergs blogg