Shopping cart
0kr

RECEPT GLUTENFRIA OCH LAKTOSFRIA BELGISKA PROTEINVÅFFLOR

Recept Glutenfria och Laktosfria Belgiska Proteinvåfflor

Glutenfritt och Laktosfritt recept på Belgiska Proteinvåfflor

Receptet ger ca 4st belgiska proteinvåfflor. De blir riktigt goda och lite frasiga, perfekt att ha med som mellanmål eller bjuda på till fikat! Det går naturligtvis bra att göra vanliga våfflor i ett platt våffeljärn också, men vi valde ett belgiskt för att få lite extra volym. Proteinvåfflor är ett proteinrikt mål eftersom vår variant på pulver innehåller hela 48g proten per 100g.

Ingredienser:

0,5 dl majsstärkelse (typ Majsena)

0,75 dl Staygood Proteinpancake & Waffle Mix Toffee eller liknande produkt. Köp Staygoods variant här via länken: https://staygood.se/produkt/proteinpannkakor

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 msk kokosflingor (valfritt)

1 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk om du inte har laktosintolerans

1 ägg

0,5 msk olivolja

Tillagning Proteinvåfflor:

Vi har valt att använda ett belgiskt våffeljärn så att vi kan få lite höjd och fluffighet på våfflorna. Använd olivolja att pensla på eller spraya med en pump-spray för olivolja som finns att köpa i de flesta matbutiker.

Rör ihop majsmjöl, proteinpulver och bakpulver med salt och kokos. Häll i kall mjölk, ägg och olja under omrörning. Vispa ihop ordentligt! Grädda i smort våffeljärn. Vispa smeten igen innan du häller i en ny våffla.

Servera med goda tillbehör tex banan, jordgubbar, hallon eller björnbär, Sockerfri chokladsås, Sockerfri sylt, vispgrädde eller kokosgrädde.

!

Nyttiga recept

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous reading
Recept Proteinpannkakor fyllda med Nutella
Next reading
Recept Proteinbar med SkinnyShake Jordgubb