Recept på Proteinpannkakor med kokos och chokladsås
Recept på Proteinpannkakor med kokos och chokladsås
Härligt goda laktosfria och glutenfria proteinpannkakor.
Ingredienser för proteinpannkakor:
1 skopa Staygood proteinpannkakor. Köp här: https://staygood.se/produkt/proteinpannkakor/
1 dl vatten eller mjölk(båda smakar lika gott men mjölken gör att de får lite större volym)
Dessa ingredienser ovan räcker för att du skall kunna göra 1st proteinpannkaka.
Tillagning Glutenfria och Laktosfria Proteinpannkakor:
Blanda 1st skopa proteinpannkakspulver med 1dl vatten eller 1dl mjölk i en shaker eller skål. Skaka eller rör tills den fördelat sig fint. Stek omedelbart i teflonpanna med lite olivolja eller matfett.
1 dl vätska samt 1st skopa pulver ger en stor pannkaka, vill du göra mindre dela satsen till önskad storlek som tex plättar. Smaken på proteinpannkakan tycker inte vi påverkas om det är mjölk eller vatten som används, det blir lika gott i båda fallen. Dock får proteinpannkakan med ingrediens av mjölk lite mer volym så justera receptet efter storlek på stekpanna eller efter egna önskemål.
Lågkalori chokladsås
En god chokladsås men inte så fet och full med socker som de man köper färdiga. En chokladsås som även kan användas till glass eller proteinshakes.
Ingredienser:
1 msk kakao
3-4 msk vatten eller mjölk
1/2 tsk Stevia Sugar Ica
Tillagning hemlagad lågkalori chokladsås:
Vispa ihop kakao samt vätska. Låt koka upp försiktigt, dra av kastrullen från spisen. Tillsätt sötningsmedel Stevia Sugar strö. Rör tills allt fördelat sig. Smaka av samt tillsätt eventuellt vaniljessens om du vill ha en sötare smak. Lägg ut Proteinpannkakorna och rulla ihop dem, strö över kokos i valfri mängd. Ringla chokladsåsen över pannkakorna.
Tillbehör:
Kokos
Jordgubbar
Pannkakorna är goda att servera varma eller kalla. Passar både som frukost, mellanmål eller till lunch och ger en mättnad tack vare sitt höga proteininnehåll!