Shopping cart
0kr

Hallonketon är ett naturligt ämne som utvinns ur hallon och är främst känt för sina fördelar inom förbränning och viktminskning. Men hur gick det egentligen till att upptäcka dess egenskaper och kan man verkligen lita på att det fungerar?

Produkter med Hallonketoner har funnits i många år men fick sitt riktigt stora genombrott när kända kvinnor i Hollywood hyllade Hallonketoner i sociala medier. De använde produkten som ett komplement till deras diet och viktminskning, och som vi alla vet får det ofta en stor spridning när kändisar gillar något. Efterfrågan spred sig sedan snabbt till Sverige och övriga Europa. Det som också bidrog kraftigt till att allmänheten uppmärksammade Hallonketon är när den Amerikanske TV-programledaren Mehmet Cengiz Öz (Dr Oz), i hans populära tv show Dr Oz Show lovordade Hallonketon.

Idag är Hallonketon en av de mest sålda produkterna inom viktminskning på Svenska marknaden. Hallon Keton har förekommit i forskning och flera intressanta studier och referenser finns, några referenser finns även längst ned på sidan. 

hallon keton

Det är Hallon Ketoner som stimulerar nedbrytningen av fett genom att öka produktionen av signalsubstansen som kallas noradrenalin.

Vår produkt Hallon Keton även kallad Raspberry Keone innehåller extrakt av hallon(Rubus ideaus, fructus) med kapsel som är vegetarisk.

Många tillverkare blandar hallonketoner med andra ingredienser – men hos Staygood vet vi att det inte behövs och därför håller vi den ren från onödiga tillsatser! I Hallonketonerna vi erbjuder tillverkas i Sverige och sedan många år, de första burkarna med Hallonketon togs fram av oss 2014. I vår produkt hittar du ingredienser som är 100% EU-godkänd. Kapslarna är helt anpassade för veganer och vegetarianer.

hallon keton fettförbränning

Hallon Keton är en naturlig produkt som är tillverkade direkt av röda hallon. Hallon Keton kan effektivt öka kroppens fettförbränning och märkbara resultat kan ofta märkas efter några veckors användning. Dessutom är extraktet prisvärt i Sverige då en kapsel innehåller keton från hundratals hallon. Ketonerna som finns i hallon ökar nivån av proteinet Adiponectin i blodomloppet. Adiponectin är ett protein som hjälper till att reglera ämnesomsättningen vilket kan få igång viktminskningen effektivt. 

Mindre hungrig med Hallon Keton?

Vi får ofta höra att våra kunder upplever mindre sötsug och även minskad hunger när de äter Hallon Keton. Hur kan det fungera och vad är det egentligen som påverkar kroppen? Kroppen har ett naturligt keton som levern frisätter när den märker att kroppen får underskott av kalorier. Detta gör att kroppen teoretiskt använder sig utav fettreserverna som energikälla och att kroppen naturligt minskar aptitkänslorna. Att lägga till hallonketon i sin kost kan alltså ge samma effekt som kroppens naturliga keton utan att behöva sätta kroppen i svält.

viktminskning

Forskning om Hallonketon

Hallonketon är en aromatisk förening som förekommer naturligt i röda hallon och ger dem deras distinkta doft. Utöver dess användning som smakämne inom livsmedelsindustrin har hallonketon också blivit populärt som ett tillskott för viktminskning och hälsa.

Forskning har visat att hallonketon kan påverka ämnesomsättningen genom att öka produktionen av adiponektin, ett hormon som reglerar glukosmetabolism och fettsyraoxidation. Högre nivåer av adiponektin kopplas ofta till förbättrad insulinkänslighet och minskad fettansamling.

Även om hallonketon har fått uppmärksamhet som en potentiell viktminskningshjälp, är det viktigt att notera att forskningen på området är begränsad och resultaten är blandade. Dessutom kan individuella resultat variera, och det är viktigt att kombinera eventuella kosttillskott med en hälsosam livsstil som inkluderar balanserad kost och regelbunden motion.

Innan man påbörjar något tillskott, inklusive hallonketon, är det alltid klokt att rådgöra med en hälso- eller näringsexpert för att säkerställa att det är lämpligt för ens individuella hälsotillstånd och mål.

Sammanfattningsvis erbjuder hallonketon en intressant kombination av doft och potentiella hälsofördelar, men dess effektivitet som viktminskningstillskott kräver mer forskning för att fastställa.

Referenser:

Referenser:

Eight weeks of supplementation with a multi-ingredient weight loss product enhances body composition, reduces hip and waist girth, and increases energy levels in overweight men and women. HL Lopez, TN Ziegenfuss, JE Hofheins, SM Habowski, SM Arent, JP Weir, AA Ferrando. 2013.

National Library OfMedicine: 20425690. Raspberry ketone increases both lipolysis and fatty acid oxidation in 3T3-L1 adipocytes.  

Raspberry ketone increases both lipolysis and fatty acid oxidation in 3T3-L1 adipocytes. KS Park, 2010.

Anti-obese action of raspberry ketone. C Morimoto, Y Satoh, M Hara, S Inoue, T Tsujita, H Okuda, 2005.